м. Бердичів, Богунська, 27

Джерело: unsplash.com

Що важливіше – краса тіла, чи душі?

Мабуть, кожен чув вислів: «Краса врятує світ». Майже весь інформаційний простір привертає увагу людей зосередитись на собі, як особистості, сфокусуватись на своїй зовнішності, на красі тіла, та доглядом за ним. Всілякі запрошення у тренувальні зали, фітнес-клуби, салони краси. Величезна кількість дієт, які повинні допомогти зробити тіло струнким.

Навіть дітей налаштовують на те, що своєю красою вони зможуть стати володарем титулу «Міс краса», «Міс Королева», «Міс очарування» і т.д.

Від інформації, яку постійно бачимо і чуємо, формується мислення і вся увага направлена на тіло, щоб бути, як сьогодні прийнято говорити сексуально привабливою чи привабливим.

Ні для кого не буде новиною, якщо скажу, що сьогодні тіло є своєрідним товаром, яким торгують, заробляють гроші. А товар, як відома, повинен мати гарний товарний вигляд.

Безліч літератури, різних  телепередач, на яких радять, як правильно доглядати за тілом. Але наше тіло по суті, це лише оболонка внутрішньої людини, в якій є дух і  душа. Ми тимчасово живемо у фізичному тілі, яке з часом старіє «бо з пороху взяте і в порох повернеться» (Буття 3:19).

Ворог людських душ – диявол, знає що «тіло Царства Божого не наслідує», тому прагне відвернути всю увагу людини від душі, на тіло, від духовного, на матеріальне, від того, про що найбільше ми сьогодні маємо вболівати, так це про душу, та реконструювати її за Законом Божим.

У своєму вченні Господь приділяє велику увагу в спасінні душі «Бо хто хоче спасти свою душу, той погубить її, хто ж за Мене свою душу погубить, той знайде її. Яка ж користь людині, що здобуде весь світ, але душу свою занапастить? Або що дасть людина в замін за душу свою?» (Матвія 16:25- 26).

Для спасіння людських душ Господь побудував церкву на цій землі «Я Церкву Свою побудую, і ворота пекла не здолають її» (Матф.16:18).

Церква – це єдине місце де людина з допомогою священнослужителів, під дією Духа Святого зможе очищати свою душу від «нечистоти світу через пізнання Господа й Спасителя Ісуса Христа». Понад усе кожна людина має зрозуміти, що перше потрібно взяти відповідальність за красоту і чистоту своєї душі.

Душа – це воля, розум і емоції. І усі ці складові нашої душі мають відповідати Божим стандартам. Для того, щоб відповідати цим стандартам, душа має заглиблюватись в істину Божого Слова і звідти черпати усі дієти і секрети тренувальних вправ для краси душі.

І коли внутрішньо людина красива, то все це відбивається зовні, на її тілі. Тоді не потрібна уже ніяка косметика і зайві салони краси, тому що любов, мир, радість, милосердя, співчуття, доброзичливість, щирість, віддзеркалюється назовні і загладжує усі недоліки тілесні.

Спілкування з такими людьми приносить задоволення, підіймає настрій, надихає на позитив, на перемогу.

Це не означає, що займаючись своєю душею, ми занапастимо тіло. Ні! Господь сказав про тіло так: «Чи не знаєте ви, що ви – Божий храм, і дух Божий у вас пробуває? Як хто нівечить Божого храму, того знівечить Бог, бо храм Божий святий, а храм той – то ви!» (1Коринт.3:16-17). Господь піклується і про наше тіло, яке дане нам на певний час на цій землі. Вживаючи алкоголь, наркотики чи нікотин, людина шкодить своєму тілу, і руйнує його своїми ж руками. Тому все має бути в гармонії, як дух, душа і тіло, все це є цінно в очах Божих і має радувати Господа і нас самих.

Тому врятує світ, не краса людського тіла, а віра в Господа і Спасителя Ісуса Христа. Віра в те, що Він постраждав на Голгофському хресті.

Тільки через Ісуса Христа кожна людина може отримати спасіння і успадкувати життя вічне.

Опубліковано: 2021-11-23

Опублікував: Админ

Автор: Не указан

Повернутись до статей