м. Бердичів, Богунська, 27

Страх паралізує життя

Страх…Напевно немає людини, яка б не відчувала страху чи не перебувала в ньому. Кожна людина чогось боїться. Є страх тимчасовий, наприклад, коли зненацька людина чогось злякалась. Однак є і той страх, який знаходиться всередині, як черв’як поїдає людське життя і доводить до відчаю. Він – небезпечний!


Страх – це духовна істота, яка приходить в помисли людей і нав’язує їм жахливі картини життя, їх майбутнього та майбутнього їх дітей. Таким чином людина постійно знаходиться під впливом страху – захворіти, померти, потрапити в аварію, згоріти в пожежі, постраждати від катаклізмів, пограбування і т.д.. Внутрішній страх переслідує людину, де б вона не була, тому що основна позиція такого стану знаходиться в розумі людини.


Здоровий повноцінний розум краще срібла і золота, краще всіляких матеріальних благ світу. Помисли, які виключають зі свого розуму страх, занепокоєння, хвилювання – це благословення. «Які помисли людини, такою вона і є». Якщо розум наповнений страхом та хвилюванням, людина буде збита з ніг і буде в поразці обставин, які склалися навколо неї.


Для кожного не буде новиною те, телебачення вселяє страх. Реальні видимі образи поневолі засідають у свідомості, і тоді приходить страх. Фільми про вбивство, злочини, крадіжки, зґвалтування; новини про стихійні лиха, війна, безлад, катастрофи і т.д. – все це заповнює свідомість людей і вони живуть, являючись рабами злого духу на ім’я страх.


В слові Божому сказано: «Злодій (тобто диявол) тільки на те закрадається, щоб красти й убивати та нищити…» (Івана 10:10). От він і закрадається через будь-які двері, яку тільки можна щілину, щоб проникнути в свідомість людей, щоб контролювати їх життя. Люди цього світу дуже відкриті, серця їх наскрізь відчинені для усього злого і негативного, і тому їхнє життя сьогодні в сильному рабстві, депресії, у них втрачена радість та мир.


Вони шукають захисту і «кришування» у впливових людей і покладають на них надію. Однак і впливові люди також відчувають страх, незважаючи на їх положення в суспільстві.


Страх названий ученими «механізмом самозахисту». Під впливом страху людина спасається, від когось ховається, кудись втікає. Проблема в тім, що багато людей відчуває страх, коли на це немає ніяких причин, ніщо не загрожує, і замість мобілізуючої дії, приходить паралізуюча, яка поступово стає звичкою і контролює кожен крок людини.


Чи є відповідь на те, як вийти з такого становища? Кожна людина може перебороти і перемогти цей стан. Якщо вона сконцентрує всю свою увагу не на страхові, не на обставинах чи ситуації навколо себе, не на людях, а на Господі Ісусі Христі, на Його обітницях.


Коли ми подивитись в Слово Боже, то дуже часто Господь говорить:«Не бійся, бо Я з тобою…», «Не бійся, Я твій щит і охорона…», «Не бійся! Я допоможу тобі…», «Не бійся. Я викупив тебе, назвав тебе по імені твоєму, ти Мій». «Бо не дав Бог духа страху, але сили, і любові, і здорового розуму» (2 Тим. 1:7). Кому ми віддаємо себе в раби, тому ми і раби. Здались добровільно дияволу – стали його рабами.


Віддайтесь в руки Всемогутнього Бога, Господа і Спасителя Ісуса Христа, Який добровільно віддав Своє життя за усіх грішних людей і довів Свою любов на ділі. Пізнайте Його істину, Його Слово, і воно звільнить вас від усілякого рабства, страху, депресії, і серця будуть сповнені радістю та миром, незалежно від обставин і ситуацій, тому що Господь є вірний Бог. Він – мир наш, спокій і охорона!


Опубліковано: 2019-01-24

Опублікував: Адмін

Автор: Пастор Жучков Л.Б.

Повернутись до статей