м. Бердичів, Богунська, 27

Будуємо сім’ю правильно

В останній час через засоби масової інформації йде серйозна інформаційна атака, яка в свідомості суспільства руйнує цінність сім’ї. Сім’я створена Богом, і відтоді, як почала існувати створена Богом земля, відтоді існує й сім’я. Спочатку створений був Адам із праху землі, а потім Господь створив дружину-помічницю із ребра Адама. Чоловік і жінка – це одне тіло. Бог сказав, що залишить чоловік батька та матір, пристане до жінки і будуть двоє одним тілом. Це Божий задум для кожної сім’ї.


В одній із своїх приповістей Ісус Христос сказав чудовий вислів. Людину, яка має недостатньо знань, легко ввести в оману, аніж ту людину, яка розуміється на багатьох питаннях. Погодьтесь, якщо ви не знаєте, що у вашому окрузі є злодій, то у вас легко вкрасти гроші, дітей, чоловіка, жінку, щастя і т.д. Однак, коли ви розумієте, про що йде мова, то ви прикладете всі зусилля, щоб застерегти себе і свою сім’ю від втрати.


Чому сьогодні так легко розпадаються сім’ї? Чому сімейні відносини втрачають свою цінність? Все тому, що молоді люди, які стають на поріг сімейного життя, не навчені в питаннях сім’ї. Для того, щоб стати гарним лікарем, вчителем, банкіром, потрібно вчитись 5-6 років у вищому навчальному закладі, і здобувши професію, кожен рік підіймати свій рівень кваліфікації, щоб бути успішним у своїй справі. В сім’ї все так само: щоб бути успішним у сімейному житті, з дитинства треба навчатись цій «професії», і викладачами цієї науки мають бути батьки, а знання черпати тільки із Слова Божого, в якому записана велика мудрість для успішної сім’ї.


З раннього дитинства хлопчиків мають виховувати тому, що він є голова сім’ї, а дівчинку – що вона є помічницею для свого майбутнього чоловіка. Це Божі принципи! Саме вони будуть з дитинства формувати розум хлопчиків і дівчаток згідно тому, що написано в Слові Божому. Для хлопців це те, що чоловіки мають любити своїх дружин, як Христос церкву, і не бути до них суворими, але обходитись з ними як з кристальною посудиною, а дівчата в свою чергу мають бути навчені поважати і підкорятись своєму чоловікові як Господу.


Господь говорить про щасливу сім’ю так: «Нитка втроє скручена не скоро порветься». Коли народилась нова сім’я, діти мають залишити своїх батьків і тісно переплестися і разом зі Словом Божим будувати своє сімейне гніздо згідно Божих Заповідей. На превеликий жаль, сьогодні цього не має. Сім’ї як будуються, так і руйнуються на амбіціях.


Велику роль у формуванні майбутньої щасливої сім’ї відіграє те, де діти живуть, який вони бачать приклад мужності і жіночності своїх батьків. Чому сьогодні так багато жінкоподібних хлопчиків і чоловікоподібних дівчат? Частіше всього така тенденція спостерігається в зруйнованих сім’ях. Якщо мати самостійно виховує дітей, вона не може дати приклад сину як стати справжнім чоловіком. В той же час, вона не може дати для дочки повний приклад того, як стати справжньою жінкою, тому що вона зайняла місце і чоловіка і жінки. Дочка, дивлячись на свою маму, виховується у ролі головнокомандуючого. Син виховується у приниженні голови сім’ї. Він весь час думає: «А що скаже мама?». Коли такі діти стають дорослими і створюють власні сім’ї, і не мають професійних знань для сімейного життя, які повинні були б отримати з дитинства, то приходить злодій і краде те, що ще не встигли збудувати і сім’я руйнується через те, що роль голови займає не чоловік, а дружина. Як кажуть в народі: «Куди шия крутить, туди й повернеться голова».


Наша культура створена так, що чоловіки мало приділяють уваги вихованню дітей і не беруть на себе відповідальність у створенні сім’ї, тому що їх образ мислення формується на неправильних прикладах – ЗМІ. От і сидить в середині паразитичний негативний образ сім’ї. Якщо чоловік із жінкою проживають життя, не маючи ніяких відносин з іншими – це «дурні», а коханці – це «круті хлопці», діти – це «обуза», а любовні походеньки – це «романтичне життя».


Сьогодні йде жорстка битва за цінність сім’ї та майбутнє дітей. Ворог людських душ усіма силами старається проникнути у школи, дитячі садки, щоб переорієнтувати людину з дитинства. Ще в радянські часи диявол контролював наших дітей, і батьки не мали права приводити своїх дітей у церкву. Це також було посягання на майбутнє, плоди якого ми бачимо сьогодні.


Давайте не будемо байдужими до того, що діється навкруги. Нехай вас не обходить те, що руйнуються сім’ї і втрачають свою цінність. Якщо ви знаходитесь на кораблі, назва якого «Україна», і якщо корабель піде на дно, то ніхто не спасеться, не зважаючи на те, якого класу твоя каюта.


Повернімо народу і нашим дітям те, що украв ворог – віру в Бога, щоб виховати і навчити наших дітей будувати правильно сімейне гніздо, щоб воно не було зруйноване під натиском «свободи», незалежності один від одного. Однак нехай буде правильна залежність: чоловік від Господа, жінка від чоловіка, діти від батьків.


Я, як пастор церкви i священнослужитель, завжди відкритий поділитись правильною порадою та консультацією як для батьків, так і для молодих пар, які народжують нову сім’ю.


Опубліковано: 2019-04-09

Опублікував: Адмін

Автор: Пастор Жучков Л.Б.

Повернутись до статей