м. Бердичів, Богунська, 27

Зміна мислення – зміна життя

Нинішнє життя багатьох людей загнало в темний кут, з якого люди не бачать виходу. По цій причині народ зневірився, всі в розчаруванні, песимізмі. Більше того, депресія охопила людство. Депресія – це не просто поганий настрій. Це апатія до усього оточуючого, безвихідність. Дивлячись на навколишнє середовище, в людей в депресивному стані повністю відсутнє прагнення до змін на краще.


Часто доводиться чути такий вислів: «А яка користь від того навчання? Все одно працювати ніде», «Який толк від виборів? Все одно нічого не зміниться» і т.д. Людей в такому стані дратують позитивні люди, ті, які в гарному настрої, із здоровим гумором. Вони реагують на все агресивно. Це неодноразово доводилось бачити в маршрутному таксі, в черзі до лікаря, та будь-де. Не встиг хтось поступитись місцем або підійти до кабінету, щоб запитати, і тут почалось…Навіть після того, коли людина вибачилась, інші не можуть вгамувати своє невдоволення.


Депресія – це результат виснаження людської духовності, її розуму, а потім і фізичного стану. В таких випадках кажуть: «Нерви здали» або «Всі хвороби від нервів». Проте хвороба на нервовій підставі це не фізична хвороба, а духовна. Це наслідки інтенсивної емоційної реакції. Нерви нічим не керують. Вони служать засобом повідомлення, тобто вони подібно провідній мережі, яка поєднує наш мозок з іншими частинами нашого тіла. В більшості випадків, коли людина скаржиться на «нерви», вона навіть не розуміє про що говорить.


Корінь проблеми не фізичний, а духовний. Ми маємо зрозуміти, що так званий нервовий стан знаходиться в людському розумі, який контролює всі дії тіла. Коли людина сприймає негативну інформацію в свій розум, звідси і починається вся проблема. Якщо людина втрачає самоконтроль, істерика в будь-якій її формі являється кінцевим результатом людських дій, які приводять навіть до непоправимих наслідків.


Ворог людських душ – диявол. Він прекрасно розуміє, що поле битви в людині – це її розум, де він проводить активний наступ, застосовуючи при цьому усі засоби масової інформації, а також негативну художню літературу, яка сьогодні заполонила книжкові крамниці. Весь цей негатив просочив свідомість людей і вони стали заручниками свого розуму. Люди бачать негатив, чують негатив, і результат – негативно мислять. Звідси депресія та безвихідь.


В Біблії сказано: «Які помисли в душі людини, такою вона є по суті…» (Приповість 22:7). Диявол часто дає людям помисли про самогубство, про безцільне життя. Людина, у якої низький духовний імунітет, сприймає цю інформацію як вихід із тупикової ситуації. Нам часто приходилось бачити і чути такі плачевні результати непоправимого лиха.


Ми насправді живемо зараз в складний період часу. Багато працюємо, щоб вижити, знаходимось під тиском, як фізичного, так і духовного впливу. Тому кожній людині, яка створена за образом і подобою Божою, потрібно ввійти в Божий мир і спокій. Адже Сам Господь шість днів творив землю і все, що на ній, а в сьомий день відпочив. Цю ж заповідь залишив і для нас, для нашого ж блага. «Шість днів працюй і роби всю роботу свою, а день сьомий – для Господа, Бога твого: не роби жодної роботи ти і син твій, та дочка твоя, раб твій та невільниця твоя, і худоба твоя, і приходько твій.» (Вихід 20:9-10).


Переконаний, коли люди будуть дотримуватись виконання цієї заповіді, та і всіх інших, а також будуть зміцнюватись Словом Божим, день сьомий – це буде день, коли люди будуть іти в храм Божий: молитись, слухати Слово Боже, прославляти Господа, дякувати Йому за милість, що шість днів мали силу і здоров’я працювати. Господь вірний своєму Слову. Він буде зміцнювати наші духовні і фізичні м’язи, наповнювати наші серця і розум миром та спокоєм. Бог дасть силу і мудрість вистояти при фізичних і емоційних навантаженнях, які нас не здолають.


Так мало залежить від людини для щасливого життя – лише виконання Божого Слова. Про все інше попіклується Господь. «Бо тільки в Ньому заспокоїться душа моя, і від Бога спасіння моє!» (Псалом 62:2).


«Прийдіть до Мене, усі струджені та обтяжені, – і Я заспокою вас.» (Матфія 11:28).

Опубліковано: 2018-10-20

Опублікував: admin

Автор: Пастор Жучков Л.Б.

Повернутись до статей