м. Бердичів, Богунська, 27

На що хворий світ?

Бувають зовнішні хвороби, бувають внутрішні. Внутрішні лікувати важко. Буває, людину лікують роками, а після розтину виявляється, що лікували не те, що в неї боліло. Так і у духовному відношенні. Світ хворий. Які тільки ліки не випробувані! А становище у світі все гірше і гірше. Світ близький до гарячки.

Хто може визначити хворобу світу, як не Творець? Хто знає нас краще за Бога? Його Слово говорить, що смертельна хвороба світу є гріхом у всіх його проявах. Діагноз встановлений Богом давно: «Всі згрішили і позбавлені Божої слави».

Чи можна позбутися цієї хвороби? Звичайно можна. Але за умови дотримання порад Небесного Лікаря. Лікар не лікуватиме хворого, якщо він відмовляється виконувати його вказівки. Пацієнт повинен підкоритись лікарю. Так і зі світом.

«Спаситель даний нам», – проголосив Ісая. «Він врятує людей Своїх від їхніх гріхів», — доповнює новозавітний євангеліст (Мт. 1:21). Чи це правда? Досвід мільйонів каже, що це так. А якщо людина хрещена, іноді заходить до церкви «постояти» за віру отців, а сама сьогодні, як учора і третього дня живе у гріхах і не бажає їх позбутися, то нехай така людина не каже, що Христос — її Спаситель. Цьому все одно ніхто не повірить.

Біда ще в тому, що не всі знають, що таке гріх. Інші вперто не хочуть знати. Тому хвороба світу посилюється. Світ – корабель з безліччю великих пробоїн. Гріх – вода, що його наповнює. Скільки корабель утримається на поверхні? Ніхто не знає. Але розв’язка близька. На палубі танцюють, співають, а в трюмі давно вирує вода.

Світ хворий на гріх. Гріх – виразка, проказа. Дуже заразна хвороба. Єва скуштувала заборонений плід і одразу ж подала його Адамові. Люди втрачають почуття гріховності. Це передається дітям.

Читайте також: Что будет с Гогом?

Особливо абстрактне поняття про гріх в Америці. Мільйони кажуть: Ми, мовляв, не під законом. Все можна… У нас свобода». Свобода – добра справа. Але свобода для добрих справ. Для гріха не повинно бути свободи. Гріхи треба виривати з коренем, як бур’ян, бо гріх несе смерть.

Як бути?

Якщо набридло грішити, якщо бачиш у цьому небезпеку, звернися до Христа. Він вибачить. Він очистить. Він допоможе залишити всякий відомий гріх та почати жити новим життям. Багато хто не вірить, що за гріх приходить розплата. За одне століття кількість жертв війни досягла 100 мільйонів! Чи це не розплата за гріх? Але основний розрахунок спереду, у вічності. А від земного життя до вічності – один крок.

Опубліковано: 2022-04-14

Опублікував: Админ

Автор: Слово про Слово

Повернутись до статей