м. Бердичів, Богунська, 27

Джерело: unsplash

Віра більша за страх

У часи невизначеності може бути легко почуватися пригніченим. Новини, соціальні медіа та люди навколо можуть викликати у нас тривогу чи занепокоєння, коли відбуваються значимі події. У часи, коли здається, що у нас нема ніякого контролю над тим, що відбувається, ми можемо знайти місце затишку і спокою в Божому Слові.  

В 16 розділі Євангелія від Івана Ісус розмовляє зі своїми учнями до того, як покине землю. Вони теж стоять на порозі невизначених часів. Їхній лідер йде. Їм доведеться вирішувати справи самостійно. Вони спостерігали за тим, як Його переслідували, били і розп’яли, і тепер вони мали продовжувати Його місію. Уявляєте, що вони, напевно, відчували? Можливо, більше, ніж переляк нервовість і тривожність. Не тільки тому, що вони мали підтвердити покладені на них сподівання, але й тому що могли загинути в процесі.

Ісус підбадьорює їх і надає сили, а потім Він говорить ці слова у 33 вірші:  «Це Я вам розповів, щоб мали ви мир у Мені. Страждання зазнаєте в світі, але будьте відважні: Я світ переміг!»

Ці самі слова стосуються і нас сьогодні. Ісус ніколи не обіцяв, що біда не настане, але Він пообіцяв, що дасть нам змогу мати мир. Він пообіцяв нам, що Він буде більшим за будь-яку проблему, з якою ми можемо зіткнутися, і незалежно від того, що трапиться нам на шляху, ми можемо бути впевнені в тому, що «Більший той, хто в Мені, ніж той, що у світі!»

Прочитайте: Що робити християнину перед лицем всесвітнього хаосу?

Біблія містить багато згадок фрази «не бійся»! Це означає, що у нас буде багато ситуацій у яких можна злякатися, але рівно стільки ж можливостей подолати цей страх. Якщо Бог дає нам вказівки зі Свого Слова, Він також дав нам здатність виконувати їх. Коли Він говорить: «не бійся», це означає, що Він дав нам здатність прибрати страх із нашого життя.

Найпростіший спосіб позбутися страху — віра. У Римлян 10:17 говориться, що віра приходить через слухання, а слухання через Слово Боже. Ми можемо боротися зі страхом і знаходити віру на сторінках наших Біблій. Знайдіть Писання, що стосуються страху, і прочитайте їх сьогодні вголос над собою. Спостерігайте, як страх зникає!

Опубліковано: 2022-08-17

Опублікував: Админ

Автор: bible.com

Джерело: bible.com

Повернутись до статей