м. Бердичів, Богунська, 27

Ведеться відеоспостереження

Часто доводилось спостерігати, коли заходиш в банк, супермаркет чи ще якусь установу, що там написано: «Ведеться відеоспостереження». Поведінка людини змінюється, хоч і несуттєво, тому що в свідомості людина пам’ятає, що за нею хтось спостерігає. Така людина більш ввічлива, обачливіша, поступливіша. Проте в інших місцях можна побачити іншу поведінку людей: вони можуть навмисне обрахувати, обважити, скривдити через незначні причини, некоректно висловлюватись позаочі, красти, зраджувати чоловікові чи жінці, «відмивати» гроші на якихось проектах та багато іншого, що робиться таємно. Люди можуть спокійно спати, працювати, не замислюючись над тим, що їх злочин уже зафіксований, яким би він не був – чи маленьким чи великим.


Чому сьогодні люди такі безпечні і не замислюються над тим, що за кожним кроком та думкою ведеться відеоспостереження і за все це прийдеться дати відповідь перед Тим, Хто все бачить і чує? «Бо очі Господні дивляться по всій землі…» (2 Хронік 16:9). «Очі Господні на кожному місці позирають на злих і на добрих» (Приповісті 15:3). «Бо очі Мої – на всі їхні дороги, вони не сховалися з-перед Мого лиця, і з-перед ока Мого не закрилася їхня провина» (Єремія 16:17).


Боже відеоспостереження ведеться цілодобово за кожною людиною по усій землі, за тим, що вона робить – добре чи зле. Навіть якщо це робиться десь в кулуарах, в таємних місцях і людина думає, що про це ніхто не дізнається і ніхто цього не бачив. Вона забуває, що Бог живий, Він має очі, які все бачать, має вуха, які усе чують. Сам Христос сказав: «Тому все, що казали ви потемки, - при світлі почується, що ж шептали на вухо в коморах, - на дахах проповідано буде» (Луки 12:3).


Часто від людей приходилось чути: «Якщо Бог усе бачить, чому не покарає?». Якщо карати, то треба усіх, тому що усі згрішили і полишені слави Божої. Господь відповідає: «Не скоро чиниться присуд за вчинок лихий, тому серце людських синів повне ними, щоб чинити зло» (Єклезіаст 8:11). «Оце ти робив, Я ж мовчав, і ти думав, що Я такий самий, як ти. Тому буду карати тебе, і виложу все перед очі твої!» (Псалом49:21). Все таємне рано чи пізно становиться явним.


Ісус є світло. Він прийшов у цей світ висвітлити усіляку темряву. Гріх не той, який скоєний, тому що то вже плід від насіння, яке посіялось в подумках. Коли людина дивиться постійно на якісь негативні речі, в неї від цього формується мислення, цінності, образ її життя. Надивившись фільмів чи передач про вільний шлюб, дошлюбні відносини, про злочини, зраду, обман, корупцію, людина будує цю формулу життя неправильних дій у своїй свідомості, виношує її, а потім народжується гріх в дії. Однак спочатку він зародився в мисленні. «Ото беззаконня зачне нечестивий, і завагітніє безправ’ям, - і породить неправду. Він рова копав і його викопав, і пав сам до ями, яку приготував, - обернеться зло його на його голову і на маківку зійде його беззаконня!» (Пс. 7:15-17).


Коли все, що робилось таємно, стає явним, люди починають винити долю, обставини або інших людей, але тільки не себе. Гріх був зачатий в помислах, і Господь світлом істини Своєї показав, що Він усе бачив.


Також можна почути від людей такий вислів: «Не обов’язково ходити до церкви, аби тільки в душі мати Бога». Проте Сам Бог говорить: «Той, хто від Бога, той слухає слова Божі…А хто не слухає і не виконує, а лукавить, приховує свої таємні гріхи, той від диявола. Якби Бог був Отець ваш, - ви б любили Мене. Ваш батько – диявол, і пожадливості батька свого ви виконувати хочете…» (Іван. 8:42,44). Коли люди це чують, ображаються, як і в той час, коли Ісус говорив. Однак дії людські говорять самі за себе, хто їх батько і чию волю вони виконують. Якщо людина вважає своїм батьком Отця Небесного, то вона буде знати, що Його очі, Його відеоспостереження ведеться і вдень, і вночі, і жити перед Ним треба в чистоті і святості.


Бог близько до усіх, хто величає Його ім’я. Він сьогодні близько до усіх людей, як ніколи. Його рука не вкоротилась, щоб спасати тих, хто потребує Його допомоги, хто бажає жити у світлі, в істині.


Сьогодні багато людей в такому стані, як був апостол Петро, після того, як він зрадив Христа, відрікшись від Нього, в стані відчаю, розчарування, майже на межі життя і смерті. Та воскреслий Христос сказав: «Скажіть Моїм учням, що Я чекатиму їх на березі Галілейського моря. Скажіть усім, в тому числі і Петрові, що Я чекаю його, не дивлячись на його зраду».


Ісус Христос прийшов в цей світ спасти людей від гріха, від смерті, показати людям, що знаходиться в їхніх серцях. Інколи люди видають себе за таких щасливих і чесних, але один тільки Бог бачить, що робиться в їхніх серцях: «Бо ще слова нема на моїм язиці, а ти Господи, знаєш те все!» (Пс. 138:4). Коли ми відкриваємо Богу свої серця, Він не засудить нас і не буде копатися в деталях нашого минулого, не буде ходити по оголеним нервам. Він поставить лише одне питання, яке задав на березі Галілейського моря Петру: «Симон, син Іонин, а чи любиш ти Мене?» Цим все сказано.


Любов покриває безліч гріхів. Якщо любиш Бога, то переступиш через гріхи, перешкоди і підеш далі за Ним, не будеш ховатися і замишляти гріх, бо любищ. Бог Свою любов до людей доказав тим, що на смерть віддав Сина Однородженого, щоб усякий, хто вірує не загинув, але мав життя вічне. Якщо любиш Бога, доведи любов на ділі, не ховайся, як ховався Адам після гріхопадіння. Вийди із темряви, де б ти не був, тому що Бог бачить усе. Прийди до Нього такий, як ти є. Почни служити Йому і виконувати Його волю.


Опубліковано: 2018-10-23

Опублікував: admin

Автор: Пастор Жучков Л.Б.

Повернутись до статей