м. Бердичів, Богунська, 27

Відродження батьківства

В Слові Божому сказано, що в останній час, у якому ми живемо, час перед другим приходом Ісуса Христа, беззаконня буде набирати великих обертів і вводитиме народ в оману. В цей час, коли люди під виглядом відродження духовності із закритими очима будуть робити беззаконня, відвернуті від істини Слова Божого, Господь говорить, що буде з надлишком виливатись Божа благодать і стверджувати людей в істині. Ця благодать буде поєднувати людей в одному Дусі Святому і віруючі будуть відстоювати біблійні принципи.


В одній із Своїх проповідей Ісус сказав: «Той, хто від Бога, слухає Слова Божі, а хто не від Бога, той не слухає і не виконує Слова Божі». В наш час, коли сім’я втрачає свою цінність, віруючі різних конфесій, які живуть Божими принципами, підіймаються і авторитетно заявляють, що сім’я – це Божий задум. Господь створив чоловіка для жінки, жінку для чоловіка, і це таємниця двох людей. Що Бог поєднав, того люди не розлучать.


Сьогодні преса та телебачення насичене новинами, де гомосексуалісти воюють із законами конституції, добиваються і вимагають, щоб їхні одностатеві шлюби були узаконені. Однак це є гріх і гидота перед лицем Божим. Господь спалив вогнем з неба Содом і Гомору за таку розпусту


Ця інфекція гомосексуальних шлюбів пробралась в Україну. Якщо ми як віруючі будемо мовчати, то пройде ще не так багато часу і тут на наших очах вимагатимуть узаконення таких шлюбів. А все це стається лиш по одній причині: чоловіки, отці перестали слухати голос Божий, скинули з себе відповідальність за сім’ю, за служіння, за священство, і прийшло прокляття в народ. Безвідповідальність чоловіків породила прокляття.


Коли ми подивимось, зараз навкруги громадянські шлюби, навіть у тих людей, які називають себе християнами. Чому так? Тому що чоловіки не хочуть брати на себе відповідальність за сім’ю, за виховання дітей. А хто як не батько має стати у своїй сім’ї священиком і навчати дітей істині Слова Божого, молитись за них, проголошувати в життя своїх чад пророчі слова, які будуть формувати в духовному світі дітей як сильну особистість? Коли діти будуть виховані Божими принципами в батьківській любові, то вони не будуть думати про громадянські чи одностатеві шлюби, тому що з дитинства в їхніх серцях і розумі буде відкладена Божа цінність: сім’я – це святе!


На превеликий жаль, сьогодні ми маємо те, що маємо – розлучення та сирітство. Можна не дивуватися чому росте таке покоління. Ми як старші люди можемо їх засуджувати, критикувати, але нехай кожен зізнається перед Богом і собою: чи дав батько своїм дітям стільки любові і уваги скільки вони потребують, чи був поряд, коли можливо їх турбували якісь таємні внутрішні переживання, чи навчив їх жити Словом Божим, чи був для своїх дітей відмінним прикладом у житті, слові чи ділі?


Після розлучення, сім’я стає неповноцінною, і діти як правило лишаються з мамою. Мама не може виховати сина справжнім чоловіком, тому-то вони виростають, не беручи на себе відповідальність вже за власну сім’ю. А все через те, що не мали наглядного прикладу батька як сильного чоловіка. Чому дівчата стають повіями? Тому що з дитинства вони не відчули батьківської любові і ласки. Тому шукають її в чоловічій статі на дорогах. За це Господь спитає з кожного батька, кому дав дітей як нагороду, і кожен батько відповість.


Переконаний, коли люди будуть дотримуватись виконання цієї заповіді, та і всіх інших, а також будуть зміцнюватись Словом Божим, день сьомий – це буде день, коли люди будуть іти в храм Божий: молитись, слухати Слово Боже, прославляти Господа, дякувати Йому за милість, що шість днів мали силу і здоров’я працювати. Господь вірний своєму Слову. Він буде зміцнювати наші духовні і фізичні м’язи, наповнювати наші серця і розум миром та спокоєм. Бог дасть силу і мудрість вистояти при фізичних і емоційних навантаженнях, які нас не здолають.


Мені доводилось чути такий вислів: «Слабкі чоловіки стали богомольцями». Ні! Я не погоджуюсь з цими словами, і скажу, що тільки чоловіки сильної волі, можуть жити згідно Божих принципів і цьому навчати своїх дітей. Тільки сильні чоловіки можуть чути голос Божий і вести війну з гріхом перелюбу, п’янства, безпорядності. Слабкі не можуть жити свято і авторитетно заявити гріху – ні. Сильні чоловіки володіють м’яким серцем, але твердим духом. Проте в наш час ми поки що маємо чоловіків, що мають м’який дух і тверде жорстоке серце.


Бог Всемогутній бажає, щоб піднялись мужі і зайняли позицію голови, а не хвоста, мали чутливе серце, яке наповнене співчуттям і милосердям. Однак це почнеться в тому випадку, коли люди не будуть ігнорувати Божі принципи, і кожен почне брати відповідальність на себе за сім’ю і цінувати те, що Бог дарував.


Ще не так давно ми звертались до «Міжнародного Центру Батьківства» посприяти в тому, щоб мати свято Батька. Нас почув Господь, нас почули люди. І ми маємо це свято. В духовному світі це має велике значення. Але від нас, чоловіки та отці, залежить те, як ми його святкуватимемо.


Я звертаюсь до вас, чоловіки! Досить стояти на колінах перед гріхом, досить бути внизу. Підійміть свої руки до Господа, займіть ту позицію, яку довірив вам Бог – бути головою, бути батьком з великої букви, бути чоловіком, священиком у своїй сім’ї. Нехай благословить Вас Господь!

Опубліковано: 2018-11-10

Опублікував: admin

Автор: Пастор Жучков Л.Б.

Повернутись до статей