м. Бердичів, Богунська, 27

Де знайти правду?

Зрада сталась в Гетсиманському саду, куди привів Іуда первосвящеників з військовими, які спіймали Ісуса Христа і повели Його до римського правителя Пілата. Звинувачували Христа в тому, що Він видає себе за Царя. Коли Ісус представ перед Пілатом, той запитав в Ісуса: «Ти Цар?». Ісус відповів: «Ти кажеш, що Я – Цар. Я для того народився і прийшов в цей світ, щоб засвідчувати правду, і кожен, хто від правди, той чує Мій голос». Тоді Пілат запитав у Ісуса: «А що є правда?» (Іван. 18.37-38). Не дочекавшись відповіді, що Ісус дасть йому пояснення, Пілат вийшов.


В нинішній час багато людей задаються питанням: «А де ж правда?». Куди не повернешся, скрізь один обман, зло, ворожнеча, неприязнь. Люди, не дочекавшись відповіді, як і Пілат, роблять висновок, що немає правди на цій землі. Весь світ лежить у злі, злиднях, пригніченні, рабстві, хворобах. А це все тільки тому, що люди відхилились від правди Божої.


Сам Христос заявив перед Пілатом, що Він є правда, і правду потрібно шукати лише в Ісусі. Христос каже: «Я є дорога, правда і життя, і ніхто не приходить до Отця, як тільки через Мене» (Ів. 14:6). Не потрібно їхати за моря і океани, чи ще кудись, щоб знайти Правду, тому що Правда поряд з кожною людиною: «Я не далеко від кожного… Поклич, і Я дам відповідь» - так говорить Господь у Своєму Слові.


Слово Боже – це Сам Ісус. Сьогодні Він знаходиться майже в кожному домі, але закритий, тобто Його Слово, Його правда лежить на полицях, припадає пилом. Біблія – це книга, яка перекладена усіма мовами світу, і є Словом Божим, правдою. Багато існує книг, які заявляють право називатись Словом Божим і видають себе під іменем Правди, але існує лише одна правда – це Біблія.


Люди говорять, що Бог один, але доріг до Нього багато, проте існує лише один вірний шлях, який веде до Отця і відкриває правду – це жива дорога, Ісус Христос. Біблія – це не тільки пророча книга, яка написана як теорія. Вона є Словом правди від Бога. Правдиві обіцянки виконуються в житті тих, хто повірив тому, що там сказано.


Майже кожен в Україні говорить: «Я віруючий. Мене в дитинстві похрестили, і я вірю, що Бог є». Тоді виникає питання: «Чому ми так живемо? Чому хвороби забирають життя людей в юному віці від СНІДу, наркотиків, п’янства?». Гріх збентежує націю, народ живе в угоду своїх тілесних бажань. Маючи про Бога лише якісь релігійні уявлення, людина з такою вірою не може зцілитися, звільнитися від гріха, стати щасливою, тому що все це покрито темрявою і немає світла, немає правди.


Ісус каже: «Люди полюбили більше темряву (неправду) ніж світло (правду), тому що справи їхні були злі. Хто робить зло, той ненавидить світло (правду) і не йде до світла, щоб не виявились їх злі справи» (Ів. 3:19-20). Коли люди отримають у своєму серці істину про Бога, що Він усе бачить, і все чує, і від Його очей нікуди сховатись, то вірити будуть по-іншому, і страх Божий будуть мати.


Як правило, коли люди шукають правду, то бачать це односторонньо, тобто, щоб до мене відносились по правді, милості, доброті та щедрості. Але Христос нас навчає: «Як хочеш, щоб з тобою чинили люди, так і ти чини з ними…» (Мт. 7:12). Коли люди озброяться цією істиною і не будуть чекати гарного відношення до себе, а самі будуть являти це іншим, то ця правда бумерангом повернеться до них, тому що це Божа істина, і вона реально діє в житті тих людей, хто це практикує.


Правда на цій Землі є, її лиш потрібно відкрити, постійно читати і виконувати, і результат буде неодмінно.


Опубліковано: 2018-12-23

Опублікував: Адмін

Автор: Пастор Жучков Л.Б.

Повернутись до статей