м. Бердичів, Богунська, 27

Шукачі мудрості

Мудрість - це заповітна річ. Люди прагнуть мудрості. Вона приваблива і бажана. Мудрість являє собою слово від Господа, тому її значення величезне. Мудрість - одна з причин, чому ми відвідуємо церкву, слухаємо здорове Біблійне вчення та спілкуємося зі старшими у вірі наставниками. Мудрість потрібно шукати і її треба просити. Вона не приходить природньо. Це дар від Бога. Мудрість коштовна і надзвичайно цінна. Це подарунок, який захищає вас від рішень, які можуть переслідувати вас усе життя і надають вам впевненості продовжувати рухатись уперед чи зупинятись. Мудрість - це зброя, якою Бог наділяє своїх воїнів. Мудрість усуває плутанину і замінює її чіткістю. Вона перетворює прийняття складного рішення в послідовність невеликих кроків. Попереджає про небезпеку, що насувається.

Однак, мудрі не застраховані від гріха. Мудрому чоловікові чи жінці підзвітність потрібна, можливо ще більше. Адже мудрі люди більш схильні до гордості (Єремія 9:23). Мудрість, що переплітається з гордістю, вважає, що вона може піднятися вище правил. На початку це може бути настільки непомітно, але її внутрішні переконання починають гнити, як фундамент, що заражається термітами. Якщо гордість не буде виявлена, вона перетворить мудрість у зухвалість. Сумно - це стан колись мудрого лідера, який дозволив гордості спустити свій страх перед Богом. Мудрість - це дар від Бога, що заохочує трудитись для Його Царства. Якщо використовувати її тільки для себе, воно перетворюється на корисливість.

Тому шукайте справді мудрих, головним пріоритетом яких є Бог. Мутована мудрість страждає від духовних недоліків, але істинна мудрість дає духовне життя. Мудрість, поєднана зі смиренням і послухом Богові, готує нас до того, щоб достойно прожити своє життя. Автентична мудрість доречна у будь-яких ситуаціях. Шукайте її в Біблії, книгах, людях, обставинах, кіно, життєвому досвіді та творінні. Щойно ви знайдете її, не приймайте це як належне. Прославляйте Бога за мудрі результати. Використовуйте її для Його слави та Його цілей. Дозвольте мудрості принижувати вас, а не дарувати відчуття переваги. Всі ми шукаємо Божої мудрості. Ми будемо шукати її, поки не потрапимо на небо. 

Прочитайте: ЛЮДСЬКЕ ЖИТТЯ — ЦЕ СВОБОДА ЧИ РАБСТВО?

Мудрість активна, жива і завжди потребує свіжого вливання від Бога. Використовуйте молитву як міст до мудрості Божої. Запитуйте Його часто про його погляд та Його серце з цього приводу. Дозвольте мудрості наблизити вас до свого небесного Батька в поклонінні та залежності від Нього. Часто присвячуйте йому свої мудрі наміри. Тримайте свого небесного Батька як ваш фільтр для мудрого прийняття рішень. 

Будьте щедрим розповсюджувачем мудрості для інших, знайдіть час, щоб люди познайомилися з вашим серцем і зрозуміли життєві уроки, через які Бог укріпив вашу віру. У всіх нас є мудрість, якою ми можемо поділитись з іншими. Виділіть час, для прослуховування історій інших людей, їх проблеми потребують уваги. Будьте готові терпляче слухати з розумінням, а потім із смиренням пропонуйте їм варіанти вирішення почутої ситуації. Мудрість ввічлива. Вона дає відповіді всім, коли її запитують у дусі благодаті, як шукача мудрості.

Шукайте мудрості та даруйте мудрість - мудрість, мотивовану смиренним підпорядкуванням Богові

Опубліковано: 2022-08-13

Опублікував: Админ

Автор: wisdomhunters

Джерело: wisdomhunters

Повернутись до статей