м. Бердичів, Богунська, 27

Язик нестримне зло

«Язик нестримне зло» – cаме так говорить Біблія про один з членів нашого тіла, який розташований в нашому тілі так, що ніхто із людей його приборкати не може. В Новому Заповіті, в посланні до Якова майже весь третій розділ присвячується тому, щоб розповісти нам про маленький член нашого тіла, який може зробити дуже багато зла. Порівнюється язик із вогнем. Від самої маленької іскринки може статися величезна пожежа, яка понесе колосальні збитки, і зруйнує те, що не так скоро можна відбудувати.


Якщо кожен буде уважним до людського життя, спостерігаючи за ним, то зможе помітити теж саме. Через одну іскорку неправильного слова розгорається величезна сварка, «пожежа», яка руйнує сім’ї, ломає долі, робить дітей сиротами, доводить до самогубства, вбивства, рідних і близьких робить ворогами на все життя. Словом можна поранити душу людині так, що нічим і залікувати. Усе починається з маленького слова і маленьким членом тіла – язиком.


Хтось може заперечити і в цьому звинуватити Бога, що це Він так створив людину. Але спочатку так не було. Бог створив людину досконалою, і душа була досконалою, а душа людини – це воля, розум і емоції. Господь довірив людині силу Свого Слова, і через язик людина могла словами висловлювати свої думки, почуття, бажання. Оскільки душа була досконалою, то звісно язик говорив відповідні слова, які мали позитивний вплив на природу, звірів, на все оточуюче. Але після того, як людина через спокусу впала гріх, він заволодів душею, і язик почав підкорятись душі, тим самим говорити неправильні, пусті, гнилі слова, які почали негативно впливати в першу чергу на життя самої людини, а згодом і на все оточуюче: її рідних, близьких, тварин, природу і т. д.


Язиком наноситься прокляття, яке знищує весь рід. Знову ж таки Яків пише: «Не можете тими ж устами славити Бога, і тими ж устами проклинати людей». Виникає питання: чи є у людини шанс знову повернутись до досконалості, чи з цим можна уже померти? Все залежить від самої людини! Як через гріх однієї людини, Адама, людина втратила досконалість, точно так же через одну Боголюдину, Ісуса Христа, вона отримує все втрачене. «В Адамі усі помирають, у Христі усі оживають» (1Коринтян 15:22).


Ісус сказав: «Хто вірує в Мене, у того потечуть ріки води живої»,, тобто тільки віра в Бога може очистити душу і язик. Коли Ісус Христос проповідував, Він відбудовував, образно кажучи те, що було спалено язиком. Він звертався до фарисеїв і казав: «Дерево пізнається по плоду, як може людина говорити добре, будучи злою. Від надлишку серця говорять уста» (Матфія12:34). Чим наповнена душа людини, те виходить на зовні через слова, які промовляє наш язик. Якщо в серці гнів, заздрість, крик, сварки, осуди, то це проявиться через язик, який запалить усе.


Чи може наше велике тіло, яке складається з різних членів тіла, приборкати один маленький член тіла – язик? Яків знову ж таки в третьому розділі пише: «Коням вкладають уздечку в рот, щоб корилися, і тоді можна керувати усім тілом». Виявляється можна приборкати усе наше тіло від гріха, якщо вкласти уздечку до нашого язика. Образно кажучи, коли душу, тобто наш розум, заповнити Словом Божим, правильними і мудрими словами, то тоді від надлишку серця і язик буде говорити правильне та позитивне. .


Наші слова – це канал, через які може говорити або Дух Божий, або наш егоїзм. Язик може бути інструментом в Божих руках і приносити добро, радість, благословення, а може бути також зброєю в руках диявола і творити зло та прокляття. Думаю ніхто із християн не хоче бути на стороні диявола. Однак, на превеликий жаль, люди напевно і не задумуються, що вони стали зброєю в руках диявола, тому що дозволили йому як капітану корабля керувати язиком і управляти усім тілом.


Усі люди бажають отримати Божі благословення, але самі говорять погані і негативні слова. Не допускайте подібну помилку! До тих пір, доки люди будуть говорити негативно, вони не побачать у своєму житті позитивних змін. Ми отримуємо те, про що ми говоримо. Наші слова проникають в духовний світ і ми отримуємо плід від своїх слів. Можна попасти в сферу сатани – сферу прокляття, і накликати на себе зло, а можна попасти в сферу Бога – сферу благословінь, і отримати благість.


Дозвольте Ісусу Христу вкласти уздечку Слова Божого у ваші уста, тоді тіло буде приборкане і спасенне від гріха, від смерті, від прокляття. «Життя і смерть у владі язика, хто правильно промовляє, той плід добрий має» (Приповісті 18:21).

Опубліковано: 2018-10-14

Опублікував: admin

Автор: Пастор Жучков Л.Б.

Повернутись до статей